Atter en konge LOR

Annonse


Tolkien vant domenestrid

Atter en konge LORDen britiske forfatteren som for 50 år siden skrev «Ringenes herre»-trilogien, døde i 1973. I dag opplever han suksess som aldri før, med fulle hus på kinoene og stadig nye opplag av bøkene.

Kjendis-nettsted

Det kanadiske selskapet Alberta Hot Rods prøvde å utnytte suksessen ved å registrere domenet jrrtolkien.com. Når du kaller opp nettstedet, blir du dirigert videre til celebrity100.com, en portal med linker til Hollywood-sladder og kjendisnyheter. Øverst på hovedsiden ligger det for øvrig en norsk slanke-annonse…

Alberta Hot Rods har i følge nyhetsbyrået Reuters en lang rekke lignende saker på rullebladet, og er nærmest grossist i stjålne, celebre domenenavn. Blant de som har saksøkt dem – og vunnet – er Pierce Brosnan (James Bond), Pamela Anderson (Baywatch) og suksessforfatteren Michael Crichton (Jurassic Park).

WIPO-dom

Nå har også Tolkiens arvinger fått gjennomslag hos FNs opphavsrettsorganisasjonen WIPO (World Intellectual Proptery Organization).

Annonse


I følge dommen fra organisasjonen har Alberta Hot Rods ingen rettigheter til domenenavnet, og plikter å tilbakeføre det til Tolkiens arvinger innen ti dager.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse