Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Se video av «dødstelefonen»

Politiet frykter at terrorister skal smugle med seg dødelige våpen kamuflert som mobiltelefoner.

Pistol mobil liten
Den tilsynelatende harmløse mobiltelefonen er ladet med fire skudd som kan avfyres i rask rekkefølge. Våpenet er ikke bare livsfarlig, det er også svært vanskelig å avsløre ved gjennomlysing av bagasje.

Mareritt

For politiet er slike våpen selve marerittet. – I en presset situasjon risikerer vi at vi må trekke våpen fordi en mistenkt griper etter mobiltelefonen sin, sier en talsmann for tysk politi til Cellular.

Politiet advart

I følge nettstedet skal politiet ha fått advarsler om denne telefonen for ca en måned siden. Norsk politi og tollvesen skal imidlertid ha kjent til våpenet siden våren 2001 (se artikkel i Itavisen.no).

Se video

Nå har Cellular også lagt ut en lenke til det de kaller en «hemmelig video» som viser hvordan våpenet avfyres.

Stikkord: Mobil