iTunes Music Store

Annonse


Microsoft raser mot HP-iTunes

iTunes Music StoreHPs lisensiering av den populære MP3-spilleren iPod og preinstallasjon av Apples musikktjeneste iTunes i nye PCer vil slå dårlig ut for forbrukere, mener Microsoft.

– Dreier seg om valg

– Windows dreier seg om valg – du kan mikse og matche progamvare og spillere. Vi tror du skal ha samme mulighet når det gjelder musikktjenester, sier Microsofts Windows digitale mediasjef David Fester til New York Times.

Fester mener HP forvirrer kunden ytterligere ved å støtte andre media-produkter fra Microsoft – eksempelvis Windows Media Center – som ikke er kompatible med iPod.

Også Dell skeptiske

Også Dell har uttalt skepsis til HP/Apple-koblingen, skriver MacWorld, og mener forbrukere til syvende og sist er bedre tjent med andre industristandarder. På sin side har HP naturligvis helt andre tanker.

– Det «neste store» blir verken en ny dings eller en killer app. Forbrukerne vil at alt dette skal fungere sømløst sammen, og vi skal sørge for at Microsoft og Apple-verdenene snakker med hverandre. Det er del av styrken vi tilfører dette opplegget, sier HP-sjef Carly Fiorina til New York Times.

Det spekuleres forøvrig også i om HP vil pådrive Windows Media Audio-støtte i fremtidige iPod-modeller.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse