Suunto SPOT-klokke

Annonse


Ikke Microsoft-klokker til Norge

Suunto SPOT-klokkeMicrosoft lanserer i disse dager sin SPOT (Smart Personal Objects Technology)-tjeneste, der du får informasjon fra MSN oversendt direkte til armbåndsuret ditt – enten du ønsker deg forskjellige typer nyhetsoverskrifter, værmeldinger, eller kommende avtaler fra kalenderen din.

Men det blir en god stund før vi får testet klokkene i Norge. Ifølge Microsoft Norge foreligger det nemlig ingen planer om å innføre systemet på våre breddegrader med det første.

– Det skjer inntil videre ingenting med SPOT i Europa. Dette er i første omgang et produkt kun for USA og Canada, sier Microsofts teknologisjef Ole Tom Seierstad til ITavisen.no.

FM-radio

SPOT-systemet sender informasjon enveis fra MSN til armbåndsurene over FM-båndet, og i USA kjøper Microsoft små deler av frekvenskapasiteten fra radiostasjoner landet over. Slike avtaler og tillatelser er ikke på plass i Europa, og MSNs tjenesteapparat er heller ikke klart, ifølge Serierstad.

Annonse


– Det gjøres undersøkelser på det europeiske markedet, men foreløpig skjer det ingenting, bekrefter Seierstad.

To «smartklokke»-selskaper er for øyeblikket aktive i Nord-Amerika, Fossil Abacus og finske Suunto. Prisene varierer fra en omtrent 900,- kroner for den billigste modellen til nærmere to tusen for Suunto N3.

I tillegg kommer utgiften på ca. 70,- kroner måneden for å abonnere på MSN Direct-tjenesten.

Annonse