Internet Explorer 6

Annonse


Få frykter IE-endringer

Internet Explorer 6I august i fjor vant det lille selskapet Eolas en sak mot Microsoft. Saken dreide seg om direkte støtte for eksterne applikasjoner i Internet Explorer. For eksempel Adobes Acrobat Reader, Flash, QuickTime og RealPlayer.

Vekk med applets

Rutinen Explorer bruker når den håndterer slike «fremmede» dokumenter gjennom ActiveX, fikk Eoleas rettens kjennelse på at de hadde rettighetene til. Resultatet ble at Microsoft måtte ut med nærmere 4 milliarder kroner, i tillegg til at de må endre eller fjerne rutinen.

Dette betyr også at utviklere som bruker Microsofts verktøy ikke lenger kan legge inn Java-applets eller annet aktivt materiale i HTML-teksten. Den eneste muligheten å legge inn en Javascript-rutine som hentes opp fra en annen fil.

Ingen virkning?

Endringene trådte i kraft fra 1, januar, men gjelder åpenbart ikke eksisterende versjoner av Explorer. Vår Internet Explorer 6.0 takler både Acrobat og Flash så det suser – enn å lenge.

Annonse


Siden Microsoft ikke har planlagt noen ny versjon av nettleseren sin, men tvert om har sagt at de skal integrere HTML og andre Internett-formater helt og holdent i det nye operativsystemet Longhorn, er det ikke gitt at kjennelsen vil få noen virkning i det hele tatt.

– Microsofts problem

Det mener i hvert fall bransjefolk medieorganet MediaDailyNews har snakket med.

I følge nettstedet tar nettannonsører og nettpublisister det hele med stor ro. Mange mener at dette først og fremst er Microsofts problem – ikke deres.

Popup-drepere skader ikke

Noe av det samme skjedde da Microsoft lanserte en cookie-dreper i Internet Explorer 6.

Den gangen ropte mange analytikere «ulv, ulv». Inntektene til de store nettstedene gikk riktignok dramatisk ned like etter, men av helt andre årsaker.

Heller ikke popup-drepere (tar bort plagsomme sprettopp-vinduer) har ført til noen krise i nettannonseringen. Denne funksjonen har lenge vært i Opera og som med Service Pack 2 kommer i Internet Explorer i løpet av året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse