3d-briller

Annonse


3D-skjermbrille for Hvermannsen

3d-brillerDe to selskapene Emagine og Leadtek har sammen utviklet en OLED-brille (Organic Light Emitting Diode) for forbrukermarkedet. Brillen har en oppløsning på hele 800×600 punkter, eller tilsvarende en 15-tommer PC-skjerm.

Storskjerm

Bruker du brillen for å se DVD-film vil bildet tilsvare en skjerm på 60 tommer. Like vel trekker ikke brillen mer enn 0,5 watt, selv med et bilde for hvert øye. Bildesignalet henter brillen fra en PC eller annet utstyr med RGB-utgang.

Brillen kan brukes som ekstra skjerm på en PC, slik at du kan jobbe med flere dokumenter oppe samtidig, eller du kan bruke den som eneste skjerm dersom du jobber med informasjon du ikke vil at andre skal se, for eksempel når du jobber på et fly eller på andre offentlige steder.

Ekte 3D

Brillen kommer både som monocular og binocular. Med Binocular (en skjerm for hvert øye) kan du utnytte de nyeste videokortenes kapasitet til å skape ekte tredimensjonale bilder (mulig i dag blant annet med NVIDA GeForce).

Annonse


Dette er ypperlig for brukere som jobber med design, men helt sikkert enda morsommere når det etter hvert kommer flere tredimensjonale spill på markedet.

Hva de nye brillene vil koste er ikke oppgitt, men Gary Jones i Emagine sier brillene skal kunne åpne for en helt ny type forbrukerprodukt.

Annonse