Låst cd 2

Annonse


– Kopisikring ulovlig

Låst cd 2 Test-Aankoop vakte i november i fjor stor oppsikt da de avdekket at batterier som ikke kunne skilles fra Nokias originalbatterier eksploderte.

Ny flaggsak

Nå har de funnet seg en ny flaggsak. I følge instituttet er platebransjens kopisikring av CD-plater lovstridig etter belgisk lov.

De har derfor saksøkt selskapene EMI, Sony, BMG og Universal. Disse fire selskapene dominerer verdens platesalg, og har det siste året lagt sperrer mot kopiering på et stort antall av sine utgivelser.

– Bryter loven

I følge Test-Aankoop bryter kopisikringen med den lovbestemte retten til fritt å kunne kopiere til eget bruk. I tillegg mener de at CD-plater som ikke kan leses av CD- og DVD-ROM-stasjoner i PC-er lurer forbrukerne.

Annonse


I følge The Register er det første gang at platebransjen blir saksøkt for kopisikring i seg selv. Tidligere saker i Storbritannia og USA har dreid seg om enkeltsaker der kunder har klaget på at CD-plater ikke lot seg spille i bilstereo eller PC.

I USA hevder kongressmedlemmet Richar Boucher at kopisikring strider mot amerikansk lov, men har så langt ikke vunnet gehør for dette synet verken i politiske eller juridiske kretser.