Annonse


Ny e-valgskandale

– Vi kjenner gjerningsmannen, og vi vet hvor han lever. Vi tror dette er politisk motivert, og at det har sammenheng med angrep mot andre utviklere av valgprogramvare den siste tiden, sier VoteHere-direktør Jim Adler til nyhetsbyrået AP.

Valgfusk-muligheter

Helt siden USA startet med elektroniske prøvevalg på lokalnivå for noen måneder siden, har det rast en opphetet diskusjon om sikkerhet og muligheter for valgfusk.

Profilerte mediepersoner som Michael Moore har kastet seg inn i debatten. I likhet med Moore mener mange at elektroniske valg åpner et hav av muligheter for manipulasjon av resultatet.

Manipulerte prøvevalg

En politiker med nok penger kan enkelt kjøpe seg teknisk ekspertise som kan vri valget i hans eller hennes favør, heter det.

Noen går åpenbart et steg lenger – og vil i praksis bevise at slik er mulig. Flere av prøvevalgene i året som gikk har blitt aktivt manipulert av hackere. Det er usikkert om alle angrepene ble oppdaget.

Vil hindre nettvalg

Hensikten med angrepene er å hindre at USA på sikt går helt over til valg via elektroniske terminaler, og i siste instans via Internett.

FBI etterforsker nå VoteHere-saken, men nekter å kommentere selskapets påstander om en kjent gjerningsmann.

Selskapet har fått stjålet både kildekoden til sin programvare og en rekke dokumenter som skulle vært konfidensielle, men som på sikt skulle offentliggjøres.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse