Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Powerpoint som kunst

Den tidligere Talking Heads-sangeren David Byrne bruker Powerpoint som verktøy i et nytt kunstprosjekt.

Office 2003
Talking Heads hadde på 1980-tallet kjente hits som «Psycho Killer» og «Burning Down the House». Etter at gruppa ble oppløst har sangeren David Byrne konsentrert seg om en solokarriere som sanger, komponist, fotograf og billedkunstner.

Sitt siste prosjekt, «Envisioning Emotional Epistemological Information», kaller han et praktverk for nerder. Det dreier seg om en bok og DVD der Microsofts presentasjonsprogram Powerpoint har en sentral plass.

– For enhver idiot

– Jeg bare begynte å leke meg med PowerPoint, og så ble jeg helt revet med. Det kommuniserer med bestemte, begrensede parametere – veldig bra og veldig enkelt. Det geniale med programmet er at det er laget for at enhver idiot kan bruke det. Jeg lærte meg det på noen få timer, og det er liksom det som er ideen, sier Byrne til nyhetsbyrået AP.

Stikkord: lydogbilde, programvare