Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt trusselbrev fra SCO

Selskapet SCO sender nå sitt andre brev til verdens Linux-brukere. De utvider anklagene, og hevder nå at 65 konkrete programfiler er stjålet fra dem.

Dell linux
I mai i år sendte SCO ut brev til 1500 store bedrifter som bruker operativsystemet Linux i sine IT-system. Brevene inneholdt trusler om søksmål.

Nå kjører SCO en ny runde, denne gangen med en ny vri.

Går lenger

I det første brevet ble det gjort oppmerksom på at deler av SCOs proprietære Unix-variant UnixWare hadde funnet veien inn i Linux, og at brukerne dermed kan ha gjort seg skyldig i heleri.

I dette brevet går man lenger i å konkretisere anklagene.

Navngir filer

I følge New York Times vil det nye brevet sendes ut i dag., Det er datert fredag, og skal i følge avisen inneholde konkret informasjon om 65 Linux-filer som i følge SCO er deres eiendom.

SCO har allerede saksøkt IBM for 1 milliard dollar, og har det siste året brukt mer tid på å beskylde Linux-brukere for tyveri enn å selge sin egen programvare.

SCOs handlemåte har skapt sterke reaksjoner i Linux-miljøet. Dersom SCO skulle vinne gehør for sine påstander, kan det bety slutten for åpen kildekode i det offentlige og i næringslivet.

Stikkord: linux, programvare