Annonse


XBOX-TEST: SWAT

Kan du håndtere din egen topptrente elitetropp i en global kamp mot terorrister, bankranere, og internasjonale narkolangere?

SWAT: Global Strike hiver deg inn i rollen som leder for en liten militær gruppe som får i oppdrag å renske opp «skitne» situasjoner verden rundt. Under din kommando har du en teknisk ekspert og en kvinnelig snikskytter, som du kan beordre rundt i det som ellers er et ganske standard førstepersons skytespill.

Legg skurkene i jern

Det er flere gode idéer her. For det første trenger du ikke skyte alle skurkene (ubenektelig en original vri), da spillet faktisk legger opp til muligheten for å skremme fiendene til å overgi seg. Du får faktisk kjeft hvis du har som vane å åpne ild mot fiender som ikke først har hevet våpen mot deg.

Ved å bruke piltastene på håndkontrolleren, evt. stemmgjenkjenning hvis du eier et Xbox-headsett. gir du ordrer til lagmedlemmene dine – som hjelper deg med å sette håndjern på skadeskutte eller resignerte kriminelle, uskadeliggjøre bomber, åpne dører, eller bidrar med dekningsild.

Innimellom er også tempoet i SWAT ganske så drivende og intenst, i det du beveger deg gjennom kontorbygninger på jakt etter bomber og slemminger.

OK, bare et lite skritt til venstre nå, Jackson….

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Innfrir ikke

Men dessverre viser det seg etter hvert at følelsen av å lede og styre et mini-team med topptrente elitesoldater ikke er så dyp og engasjerende som man først hadde håpet. Det hele blir fort veldig repetitivt, spesielt når du innser at du faktisk ikke trenger å legge særlig mye strategi inn i kommandorollen din overhodet.

La deg heller ikke lure av «Xbox Live enabled»-merket på coveret. Du kan ikke spille på nett med andre i SWAT. Riktignok kan du derimot skyte løs på vennene dine hjemme i stua med delt skjerm – og det er fullt mulig å ha det litt moro med samarbeids-modusen.

SWAT leverer på mange måter bare varene halvveis Men det kan være underholdende i små doser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse