Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Real saksøker Microsoft

Real Networks ber om milliarder i erstatning fra konkurrent Microsoft, som de beskylder for å ha misbrukt sin monopolsituasjon.

Rettsak jus dommer
Reals nye antitrust-søksmål beskylder Microsoft for å misbruke sitt Windows-monopol til å gjøre det alt for vanskelig for tredjeparts aktører – som Real Networks – å slippe til med sine mediaformater og løsninger.

For å dekke forretningsmessige tap som følge av denne påståtte «rovdyrvirksomheten», forlanger Real oppreisning og erstatning som kan overgå en milliard dollar (6.7 milliarder kroner), melder nyhetstjenesten eWeek..

Microsoft har respondert på søksmålet, og offisielt uttat at det er livlig konkurranse i dette markedet, og poengeterer at Real Networks’ egne salgstall viser vekst både på Windows og mange andre plattformer.

Stikkord: lydogbilde