Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OpenOffice

Lån Office på biblioteket

Skottene blir tradisjonelt beskyldt for å være gjerrige. Nå har de funnet en ny måte å spare penger på.

OpenOffice
I Skottland vil du snart få kunne låte CD-er med OpenOffice på offentlige biblioteker. Bak står Linux-aktivister.

OpenOffice er i utgangspunktet gratis, og kan fritt lastes ned fra nettet.

Bedre enn Linux

– Bibliotekarer er neppe interessert i Linux eller GPL, og har ikke så lyst til å skifte ut Windows. Men de vet svært mye om opphavsrett, og griper idéen om åpen kildekode begjærlig, sier initiativtaker Bob Kerr i en kommentar på forumet Newsforge.

Han ser dette som en kjærkommen anledning til å gjøre åpen kildekode mer kjent blant vanlige folk. Han mener kontorpakken OpenOffice har mer interesse for bibliotekene enn ulike distribusjoner av operativsystemet Linux.

.

Stikkord: linux, programvare