Intel silisium

Annonse


TV-chip fra Intel

Intel silisium

Intel, først og fremst kjent for sine prosessorer for datamaskiner, PDAer og mobiltelefoner, beveger seg nå etter alt å dømme inn på markedet for brunevarer.

Det er ventet at selskapet straks vil avduke en ny chip-teknologi, som er utviklet for å kunne gjøre bakprojiserte flatskjerms TV-apparater tynnere, og samtidig gi bedre billedkvalitet til en billigere penge.

Intel har ikke offisielt bekreftet at de faktisk jobber med denne teknologien, men SiliconValley.com mener å ha sikre kilder som bekrefter at TV-brikken skal lanseres ved Consumer Electronics Show, som avholdes i Las Vegas i januar.

Annonse


Flytende krystaller

Mens DLP (Digital Light Processing) er basert på et system der millioner av små speil vinkles i forskjellige stillinger for å projisere bildet, inneholder Intels LCOS (Liquid Crystal on Silicon)-teknologi ingen bevegelige mekaniske komponeneter.

Dagens marked for projeksjons-TV er stort sett dominert av DLP-teknologi fra Texas Instruments, men det er ventet at Intels nye brikke – kombinert med teknologi fra projektorprodusent InFocus – kan halvere prisen på slike apparater innen et par års tid.

Annonse