Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Philips utfordrer Windows Media

Philips og Sony står i bresjen for et nytt kopiebeskyttelsessystem som de lover vil være mer åpent og tilgjengelig enn Microsofts DRM.

Intertrust Technologies
Digital Rights Management, teknogiske løsninger som muliggjør kommersiell distribusjon av kopibeskyttete digitale filer, er i skuddet for tida.

InterTrust Technologies, som eies av Philips og Sony, er blant aktørene som sitter på en mengde DRM-patenter og jobber med å utvikle slike løsninger.

Philips kunne nylig annonsere at de snart – i løpet av de neste seks månedene – ville lansere et nytt DRM-system basert på InterTrusts arbeid, melder nyhetstjenesten Reuters.

– Åpent system for alle

Philips sier at deres system vil være en naturlig erstatter for et «forvirrende antall proprietære løsninger», inkludert Microsofts etablerte Windows Media DRM-løsning, og være mer åpne enn andre systemer.

– Elektronikkindustrien innser at Microsoft er en formidabel aktør, men produsenter av forbrukerelektronikk ønsker ikke å gjøre seg avhengige av Microsoft. De trenger et interoperatibelt og uavhengig system, sier Ruud Peters i Philips til Reuters.

Philips sier at når deres nye DRM lanseres, vil det bli gjort tilgjengelig for alle, og umiddelbart bli adoptert av et stort antall elektronikk og media-selskaper, film- og musikkdistributører.

Stikkord: internett, lydogbilde, programvare