Intertrust Technologies

Annonse


Philips utfordrer Windows Media

Intertrust TechnologiesDigital Rights Management, teknogiske løsninger som muliggjør kommersiell distribusjon av kopibeskyttete digitale filer, er i skuddet for tida.

InterTrust Technologies, som eies av Philips og Sony, er blant aktørene som sitter på en mengde DRM-patenter og jobber med å utvikle slike løsninger.

Philips kunne nylig annonsere at de snart – i løpet av de neste seks månedene – ville lansere et nytt DRM-system basert på InterTrusts arbeid, melder nyhetstjenesten Reuters.

– Åpent system for alle

Philips sier at deres system vil være en naturlig erstatter for et «forvirrende antall proprietære løsninger», inkludert Microsofts etablerte Windows Media DRM-løsning, og være mer åpne enn andre systemer.

Annonse


– Elektronikkindustrien innser at Microsoft er en formidabel aktør, men produsenter av forbrukerelektronikk ønsker ikke å gjøre seg avhengige av Microsoft. De trenger et interoperatibelt og uavhengig system, sier Ruud Peters i Philips til Reuters.

Philips sier at når deres nye DRM lanseres, vil det bli gjort tilgjengelig for alle, og umiddelbart bli adoptert av et stort antall elektronikk og media-selskaper, film- og musikkdistributører.

Annonse