Yamaha CD

Annonse


Krever lisens for CD-brenning

Yamaha CDI alle fall om du bruker kjente brenneprogrammer som Roxios Easy CD Creator.

Et lite selskap i California har spesialisert seg på datalagring, og hevder de eier patentet på teknologien som tillater ulike datasystemer å hente informasjon fra en brent CD. Nå krever de lisenspenger fra brukerne.

Utbredt standard

Teknologien det er snakk om skal være en del av standardspesifikasjonene fra Optical Storage Technology Association (OSTA). Disse standardene er benyttet i de aller fleste CD-brennere og programvare for CD-brenning.

I følge Optima skal så godt som alle selskaper som leverer CD-brennere ha benyttet deres teknologi, skriver News.com.

Annonse


Søksmål i kø

Optima sier de vil saksøke alle selskap som benytter denne teknologien, og starter altså med Roxio. Vinner de frem i denne saken vil de gå løs på selskap etter selskap og kreve erstatning for «skaden de er påført».

Roxios Easy CD Creator er en av de mest utbredte programvarene for brenning av data til CD-plater, selv om populariteten har avtatt noe etter hvert som denne funksjonaliteten er blitt bakt inn i de nye Microsoft og Mac -operativsystemene.

Annonse