Annonse


SPILLTEST: Broken Sword 3

Det er absolutt ingen forutsetning at du har spilt de foregående spillene i Broken Sword-serien, men veteraner blir neppe overrasket over å høre at det igjen er den amerikanske eventyreren George og den kvinnelige franske journalisten Nico som forvikler seg inn i store verdensomspennende sammensvergelser.

Det hele begynner med et flykræsj i Congo og et mord på en hacker i Paris, men utvikler seg etterhvert til å bli – overraskende nok – en kamp om å redde verden fra fordervelse.

Ingen spøk, med andre ord, selv om The Sleeping Dragon fra ende til annen er gitt et distinkt tegeneserieaktig preg, og gjennomsyret av morsomheter og humor.

Særlig er dialogene og de forskjellige personene du møter på ekstremt godt portrettert, ikke minst på grunn av at skuespillerne som er leid inn gjør en gjennomgående suveren jobb med å blåse liv i figurene.

Ikke pek og klikk

Grensesnittet i dette spillet er verdt å kommentere. Du bruker nemlig ikke musen, men henvises på PC i stedet til en kombinasjon av piltaster og ASWD-knappene for å styre både hovedpersonenes bevegelser og å utføre handlinger.

Det er liten tvil om at denne løsningen først og fremst er spesielt godt tilpasset håndkontrollene på PS2 og Xbox-versjonene, men hvorvidt du liker dette utelukkende tastaturbaserte styresystemet på PC (såfremt du ikke har en gamepad) blir til syvende og sist et smaksspørsmål. Selv synes jeg det fungerte utmerket, mens andre synes det er unødig tungvint.

Skjermbilde fra eventyrspillet Broken Sword: The Sleeping Dragon. Vi har testet PC-versjonen, men spillet er også tilgjengelig for Playstation 2 og Xbox.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Er du Monkey Island-veteran, har pløyd deg gjennom et par Sierra-eventyr eller spilt andre eventyrspill vil du finne mye velkjent vare i The Sleeping Dragon: spennende omgivelser, lette til middels vanskelige oppgaver og utfordringer å løse, en drøss av gjenstander å plukke opp, og heftig utprøving av alle tenkelige handlinger for å komme videre.

Anbefales

Broken Sword: The Sleeping Dragon er ikke spesielt banebrytende, men oser av gjennomført kvalitet og gjennomsyret av vittigheter.

Dette er noe så sjeldent som et usedvanlig godt gjennomført adventure-spill, full av driv, humor, fiffige detaljer, og oppgaver å løse. Et sikkerstikk som julepresent til spillglade i alle aldre.

Annonse


Annonse