Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kazaa Lite nedlagt

Utviklingen av Kazaa Lite, det strømlinjede klientprogrammet for bruk på FastTrack-nettverken, legges nå ned.

Piratfilm
Kazaa Lite er en enkel, strømlinjeformet program for bruk på FastTrack-nettverket – det samme fildelingsnettverket som brukere av populære Kazaa knytter seg opp mot. Men der Kazaa – som nå også finnes som betalingstjeneste – er kjent for å plage brukeren med mengder av reklame og «spionprogrammer», er Kazaa Lite fri fro slike distraskjoner.

Årsaken bak nedleggelsen av prosjektet er angivelig at Sharman Networks, selskapet bak Kazaa, mener Kazaa Lite bryter opphavsrettighetsloven ved å distribuere sin nedstrippete, modifiserte versjon av klientprogramvaren, skriver nettstedet Nvmax.

Et besøk til www.kazaalite.tk viser at Kazaa Lite ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting.

Selv om videre utvikling av Kazaa Lite har stanset, vil eksisterende brukere inntil videre likevel kunne benytte seg av programmet.

Stikkord: fildeling, internett