Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3.com er død

Nettgiganten Cnet Networks har kjøpt opp og lagt ned musikkpioneren MP3.com. Med det forsvant også 750.000 fullstendig lovlige gratislåter fra nettet.

MP3.com død
MP3.com har i en årrekke stått som et av de viktigste eksemplene på at det faktisk er mulig å distribuere musikk i stor skala på fullstendig lovlig og gratis vis over nettet.

Her ble over 250.000 artister, både uavhengige, amatører, og profesjonelle, gitt en distribusjonskanal rett til sine lyttere, i det som etter hvert ble en gigantisk og spennende musikkkatalog på over 750.000 låter.

Moroa ble nå – i det minste midlertidig – satt en stopper for av Cnet Networks, selskapet som står bak store nettsider som News.com, Download.com, ZDNet, og Gamespot.com, som nå kjøper MP3.com fra plateselskapet Universal.

Klagesangen fra forhenværende MP3.com-artister og -brukere finner du blant annet HER.

Varsler ny tjeneste

Nøyaktig hvilke planer Cnet har for MP3.com er foreløpig ikke annonsert, utover at det blir snakk om en eller annen form for «new and improved» artist-tjeneste over nyttår.

Cnet henviser i mellomtiden til sin egen musikktjeneste på music.cnet.com… (som ikke er i nærheten av å kunne tilby mangfoldet fra forhenværende MP3.com).

Stikkord: internett, lydogbilde