Annonse


Eldre vil spille dataspill

De såkalte «grey gamers» kjøper gjerne spill som utfordrer tankevirksomheten, for eksempel strategispill og historiske spill, sier Richard Eddy i Codemasters til BBC. Han hevder den store bredden i genre gjør at dataspillene har fått større appell, i tillegg til at spillene er blitt mer sosiale.

Mer teknokyndige

Bransjen ser trenden som en naturlig utvikling, etter hvert som de eldre blir stadig mer teknologikyndige.

Codemasters ble først klar over hvor mange eldre som spiller dataspill da de gjennomførte en undersøkelse blant brukerne på nettsidene sine.

En rekke besteforeldre spiller dataspill, og som regel dreier det seg om spill som krever omløp i hodet, snarere enn at man er rask på avtrekkeren.

Skadelig

Men enkelte frykter at dataspill skal gjøre de eldre mer isolerte og ensomme. Den britiske forfatteren Jill Smith sier til BBC Today at dataspill er repeterende og isolerende, mens det eldre virkelig har behov for er å bli stimulert og utfordret. Hun hevder dataspill bare er en erstatning for å sitte ensom og se på TV.

Emma Soames, redaktør i datamagasinet Sega, sier det ikke er verre at de eldre spiller dataspill, enn at de legger kabal eller strikker for å få tiden til å gå.

Videospill er stor industri i England, med større omsetning enn kinobilletter og leiefilm til sammen.

Annonse


Annonse