qtek 2020

Annonse


Nå kommer Qtek 2020

qtek 2020Det er lenge siden første gang vi skrev om et produkt som skulle gi oss kontor i lomma. I så måte er Qteks nye PDA-telefon 2020 ikke noen revolusjon.

Raskere prosessor, mye mer minne og en svært bra skjerm bidrar sammen med integreringen av Bluetooth til at 2020 fremstår som et langt mer komplett produkt enn forgjengeren 1010.

Avtagbart batteri

Utseendemessig er det lite som skiller de to modellene, og størrelsen er omtrent den samme. Men 2020 har Bluetooth, innbygget antenne og kamera, i tillegg til at du nå kan bytte batteriet selv.

Operativsystemet er Microsoft Pocket PC versjon 4.20. (1010 hadde versjon 3.0). Brukergrensesnittet er i liten grad berørt av oppgraderingen, selv om det er gjort en del for å pynte på menyene.

Ytelse

Men ytelsene er kraftig forbedret.

Her er noen av spesifikasjonene med 1010 i parentes:

 • CPU: Intel PXA263 (ARM SA110)
 • Frekvens: 400 MHz (206 MHz)
 • RAM: 128MB (32 MB)
 • Flash: 32 MB (32 MB)
 • Farger: 65.536 (4.096)

  Enkel å bruke

  Modellen vi har fått til test er levert med en minnebrikke som gir automatisk konfigurering av telefondelen i PDA-en. Nettopp konfigurering av GPRS, MMS og SMS-innstillinger oppleves som et problem for mange av dem som ikke utfører slike operasjoner til daglig.

  2020 krever ikke andre kunnskaper enn at du vet hvilken teleoperatør du bruker. Når du setter inn minnekortet starter konfigureringen automatisk, og du trenger bare velge teleoperatør.

  E-post

  Oppsett av e-post kan nok oppleves som noe mer kronglete, ettersom dette jo krever at du kjenner nødvendige servernavn og har ditt brukernavn og passord tilgjengelig.

  Oppsett av Bluetooth skjer heller ikke helt av seg selv. Brukergrensesnittet for Bluetooth på 2020 er intuitivt og godt, men dessverre kan ikke det samme sies om alle dingsene som kan kobles til. Nokia digitalpenn klarte ikke å finne Qtek 2020, og når vi søkte andre veien fant vi pennen, men den godtok ikke PIN-koden vi hadde fått oppgitt fra Nokia (ikke noe galt med PIN-koden, den virket mot andre mobiltelefoner).

  Kranglete laptop

  Oppkobling til PC og synkronisering over Bluetooth gikk lett med en stasjonær PC med TDK-Bluetooth USB-plugg. Mot Toshiba Portege 4010 gikk det ikke like greit. Men så er heller ikke bluetooth-grensenittet på denne laptoppen mye å skryte av.

  Vi kommer tilbake med en mer omfattende test av Qtek når vi har fått kjørt apparatet litt hardere. Til så lenge kan dere hygge dere med noen bilder:

  Her er Qtek 2020 sammenlignet med XDA (Qtek 1010)

  KLIKK HER FOR FLERE BILDER

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse