Annonse


Segway blir kamprobot

Segway, det selvbalanserende tohjuls transportmiddelet som ble lansert med brask og bram i 2001, har ikke blitt den store publikumssuksessen som mange forventet.

Det har foreløpig kun blitt solgt ca. seks tusen Segway totalt, ifølge Wired News.

Situasjonen ble slettes ikke bedre da det tidligere i år ble kjent ridende ofte blir kastet av når batteriet er dårlig, på grunn av en programvarefeil.

Derimot viser Pentagon nå sin interesse for 30.000-kronersmaskinene, og har innlemmet 15 stykker i et større forsknings- og utviklingsprosjekt fordelt på amerikanske universiteter.

En liten hjelper på slagmarken

Prosjektet er del av et større program der Pentagon i år bruker nærmere 180 millioner kroner på å uvtikle programvare for autonome robotsystemer.

Segway er i stand til å takle langt skarpere svinger enn tradisjonelle firehuls-roboter, og det høye tyngdepunktet gjør at kameraer og sensorer kan plasseres over bakken i «menneskehøyde», skriver Wired News.

Potensielle anvendelsesområder for Segway er å utføre rullende søkeoppdrag på slagmarken, følge menneskelige stridende rundt med utstyret deres, eller transportere sårete soldater.

Oppfinner Dean Kamen, mannen bak «superscooteren», sier han ikke har noen betenkeligheter med å overlate sitt hjertebarn til militære formål.

Annonse


Annonse