Internett-kart

Annonse


Lager kart over Internett

Internett-kart

Resultatet er et iøyenfallende fyrverkeri av et kart som kanskje ligner mest på stjernekartene og bildene av universet som vi har blitt kjent med fra Hubble-teleskopet. Hver verdensdel er representert med sin egen farge, og er et resultat av én enkelt datamaskin med én enkelt internettilkopling.

Tok 300 timer

Kartet startet som et personlig eksperiment, men kan har en rekke bruksområder også utover det rent estetiske. Det kan for eksempel brukes til å se distribusjonen av netttilgang på forskjellige verdensdeler, tilgjengeligheten av ledige IP-adresser og til å registrere effekten av både lokale og internasjonale hendelser. Hittil har det gått over 300 timer med til å sende ut 194 tilfeldige “traceroute”-søk i sekundet for å skaffe rådata til kartene.

Kartet er satt sammen i sanntid av resultatene fra disse forespørslene, sjekket opp mot verdensdel og nettverk. Grunnen til at det er mange samlinger i «galakser» og «solsystemer» kan forklares med at disse simpelthen er Internett-tilbydere med mange kunder – jo større «hub»-er, jo større stjerne.

Tar aldri slutt

Selv om kartet blir ansett som «ferdig», kommer søket og kartskrivingen til å fortsette. Internett sover tross alt aldri, og er i stadig utvikling.

Opte-prosjektets kart er offentlig tilgjengelig for alle på Opte.org.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no).

Annonse


Annonse