Roku HD1000

Annonse


Hacker-vennlig TV-boks

Roku HD1000Produsenten Rokulabs oppfordrer folk til å lage egne applikasjoner, og lover at boksen vil være klar for nye formater når de måtte komme.

Endres etter behov

Boksen er nemlig basert på operativsystemet Roku OS, som igjen er bygget på Linux. Systemet er fullstendig åpent, og kan endres etter behov.

Boksen, koster i underkant av 4000 kroner i USA. Den er ment for den amerikanske digital-TV standarden HDTV, og vil derfor neppe dukke opp her i landet med det første. Men produktet peker ut retningen framover også for europeiske produkter av denne typen.

Minnekort

Her finnes støtte for alle kjente minnekort (CF, MS, SD, MMC, SM), digital lyd ut, nettverkstilkobling, støtte for Windows fildeling (smb) og mye mer. Det betyr i praksis at du kan transportere nær sagt ethvert digital medium til de ulike TV-apparatene (via adaptere) og PC-er som er plassert på ulike rom i huset.

Annonse


Det eneste enheten mangler, er harddisk. Men det har du jo i PC-en.

Også mange europeiske hjemmeunderholdnings-bokser baserer seg på Linux. Blant dem er Nokia med sin Mediamaster-boks . Som ikke er ment for hackere, men som til gjengjeld har 80 GB harddisk.

Annonse