Gator spyware

Annonse


Gator-fiende gir ikke opp

Gator spywareSelskapet PC Pitstop, som lever av å selge løsninger som fjerner programmer som auto-installeres og sender informasjon til tredjepart, har i tråd med søksmål-trusselen fra Gator (som nå har skiftet navn til Claria ) fjernet alle forekomster av ordet «spyware» (spionvare) på sitt nettsted.

– Bør fjernes!

Men de forbeholder seg retten til å fortelle sine kunder at programmet bør fjernes. I følge Pitstop reduserer Gator og lignende programmer ytelsen til PC-en. I tillegg virker programmet distraherende på brukeren.

Undersøkelser viser at bare de færreste som har Gator installert på PC-en vet om at de har det. Programmet føler med på lasset ved nedlasting av en lang rekke populære programmer. Ett av de mest kjente er fildelingsprogrammet KaZaa.

Finjuss

PC Pitstop mener i følge News-comdet er forskjell på å oppfordre folk til å fjerne Gator og å kalle programmet spionvare.

Om denne teknisk-juridiske vurderingen holder for Gator, gjenstår å se. Foreløpig har de ikke villet kommentere PC Pitstops nye nettside.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse