Annonse


Kjøp din egen summetone

I Sør-Korea har selskapet WiderThan utviklet en tjeneste som gjør at personen som ringer deg slett ikke behøver å lytte til langtrukne kjedelige summelyder. I stedet velger du hva innringeren skal høre.

Fargelagte summetoner

-Tjenesten bytter ut den vanlige summetonen med et hvilket som helst innhold som du velger selv, sier Jonathan Kim i WiderThan til BBC. Tjenesten, som er svært populær i Sør-Korea, kan bli innført også hos oss i løpet av neste år.

Summetonetjenesten kalles «Coloring», et ordspill som beskriver tjenesten ganske godt.

Populært

Tjenesten ble lansert i Korea for 15 måneder siden, og brukes i dag av 35 prosent av SK Telecoms abonnenter. Det har gitt en omsetning på over en halv milliard kroner.

Annonse


Tjenesten er særlig populær blant abonnenter i 20- 30-årene, men også eldre skal ha tatt tjenesten i bruk.

Abonnement

I Sør-Korea betaler abonnentene en fast avgift på rundt 5 kroner, mens de i tillegg betaler 3-4 kroner for å laste ned en summetone. Den nye summetonen lagres i nettverket, og ikke på abonnentens telefon, så det er ikke nødvendig å bytte telefon for å abonnere på personlige summetoner.

Annonse