Need for speed

Annonse


Microsoft inn i bilen

Need for speedOnde tunger skal ha det til at ikke noe operativsystem krasjer oftere enn Microsoft Windows. I fremtiden kan det bli en realitet, også bokstavelig talt, når Microsoft nå vil overta styringen av bilens elektronikk på en slanket versjon av Windows CE.

BMW ser ut til å la seg begeistre ved tanken, og Microsoft skal også ha inngått avtaler med Volvo og Honda, skriver News.com.

30 prosent av bilmarkedet

Det har vært stille rundt Microsofts bilsatsing i det siste, men det er ventet at Bill Gates vil komme med kunngjøringer i sin tale ved Consumer Electronics Show i Las Vegas. I sommer spådde han at 30 prosent av alle biler ville ha Windows CE om bord innen tre år.

– De fleste av disse bilene vil du finne i Japan og Europa, der det å montere et display inn i bilen ikke er så kontroversielt som i USA, sa Gates i sommer.

E-post

Tidligere denne måneden demonstrerte Microsoft en BMW med et stemmeaktivert system som kunne hente trafikkinformasjon, e-post og andre personlige data.

– Innen fem år vil 36 prosent av alle biler være tilknyttet trådløst nettverk, sier analytikeren Phil Magney ved Telematics Research Group. For å nå sitt mål må Microsoft ha en markedsandel på 100 prosent, og det er litt vel optimistisk, tror Magney.

Windows CE for bilen skal styre alt fra stereoanlegg til navigasjonssystemer dersom Gates får det som han vil.

Annonse


Annonse