Apple iPod

Annonse


Folkebevegelse mot iPod

Apple iPodCasey og Van Neistat er ikke den typen misfornøyde kunder som setter seg ned og banner i det stille. Straks etter at de fikk beskjed om at det ville koste 255 dollar (1727 kroner) å bytte batteri på en 18 måneder gammel iPod MP3-spiller fra Apple, kjøpte de lim, saks og papir.

Plakater og nettsted

Deretter tok de en tur rundt i hjembyen New York for å si hva de mente. På hver eneste reklameplakat for Apple-produkter de fant (og dem er det mange av i New York), klistret de budskapet «iPods ikke utskiftbare batteri varer bare 18 måneder».

Vel hjemme ved Mac-en bestilte de to domenet Ipodsdirtysecret.com og satte i gang for å informerere verden.

Dette budskapet møter du både på gata i New York og på nettet.

Trafikken på nettstedet, som inneholder et lydopptak av samtalen med Apple og dokumenterer plakatklistringen (samt en kul hip hop-nidvise), har nå nådd 194 000 besøkende.

Apple svarer

Apple har ikke vært sene om å reagere. Nå tilbyr de batteriskifte for 106 dollar (718 kroner), inklusive frakt. Komplett med tre måneders garanti på deler og arbeid.

Det hører med til historien at uavhengige reparatører kan skifte batteriet for så lite som 49 dollar (332 kroner), men da får du et batteri som er like lite godkjent av Apple som batteriene Nokia mener sitter i de eksploderende telefonene deres.

I Norge har vi ennå ikke sett noen tilbud om batteriskifte, verken fra Apple eller andre. Tips fra lesere ønskes!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse