epost spam junkmail

Annonse


Spammere feirer ny lov

epost spam junkmailDette skriver DMNews.com, et bransjeorgan for amerikanske aktører innen direktereklame. I følge nettstedet puster nå spammere lettet ut – ikke minst fordi en føderal lov trolig vil oppheve til dels strenge, lokale lover i de enkelte delstatene.

Loven gikk lørdag som ventet gjennom i det amerikanske Senatet, og bare president Bush underskrift gjenstår nå før loven kan tre i kraft.

Delt på midten

Amerikanske politikere har vært delt på midten i saken. Noen mener at man trenger langt skarpere lut, andre mener at spam er en legitim form for markedsføring så lenge man ikke bryter andre lover.

Dermed har loven blitt en underlig dyr. På den ene siden kan man ikke sende mail til folk som ikke uttrykkelig har bedt om det. På den annnen side kan man ikke gå til sak mot de samme menneskene som måtte sende deg slik mail.

Må være svindel eller porno

Saksøke er det nemlig bare myndigheter og internettleverandører som kan. Private søksmål er selvsagt mulig, om man har penger, tid og advokater til slikt.Men det kan bare reises offentlig tiltale i tilfeller der meldingen er bevisst villedende, eller inneholder såkalt uanstendig og upassende materiale i form av bilder, ord eller uttrykk.

Det finnes fra før lover mot spam i de ulike delstatene, blant annet i California. Disse er for en stor del strengere enn den føderale loven som nå er vedtatt. Men spammere har nå en god grunn til å ta saker de måtte få mot seg videre til føderale domstoler, der de etter all sannsynlighet vil vinne.

Annonse


Annonse