Foto: Martin Sivertsen

Annonse


– Sett DVD-Jon i fengsel!

Foto: Martin SivertsenI innlegget skriver signaturen Dominik Stephan at Apple viste virkelig oppfinnsomhet da de lanserte iTunes Music Store, og at han gladelig betaler 99 cent pr. låt i likhet med millioner av andre brukere.

– Kan bety katastrofe

Og så kommer denne h… nordmannen og ødelegger for oss! Platebransjen er i krise, og har like stor rett til å beskytte sin eiendom som du og jeg har til å beskytte hus og hjem, mener Stephan.

Han tror Johansens program QTFairUse kan bety katastrofe og masseoppsigelser i platebransjen. I tillegg hevder han at dersom platebransjen blir usikker på iTunes, sitter vi igjen med Windows Media, og dermed mindre valgfrihet.

QTFairUse omgår kopisperren på det beskyttete musikkformatet Apple benytter i sin iTunes-tjeneste.

Mener det motsatte

Problematikken opptar også våre lesere. Men her i ITavisen.no kan vi ikke huske å ha mottatt så sterke forsvarstaler for platebransjen. Snarere dominerer motsatte synspunkter.

Omkvedet er at man gjerne betaler for musikk (om enn litt mindre enn i dag), men at man forbeholder seg retten til å «prøvesmake» først, samt la andre få gjøre det samme. Og at de som prøver å hindre oss i dette, langsomt graver sin egen grav.

Kommentarfeltet er åpent. Se også Dagens spørsmål.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse