Annonse


Linux 2.6 under juletreet

oppdatert 27. nov: Linus Torvalds lanserer Kernel 2.6.0. test 11

Kernel 2.6 er moden for å ta skrittet over fra testfasen til å bli offisiell kjerne i åpen kildekode-operativsystemet Linux.

– Den nåværende testversjon 10 burde være den siste, og hvis ikke hjulene ramler fullstendig av vil 2.6.0 være lansert før året er omme, sier Andrew Morton, ansvarlig for versjon 2.6 på Kernel.org til CNet News.

Blant de viktigste nyhetene i 2.6 er støtte for større systemer med opptil 32 prosessorer, flere muligheter og støtte for mobiltelefoner og PDAer og bedre håndtering av kommunikasjonen med enheter som CD-stasjoner og harddisker.

Annonse


Linux-implementasjoner som Red Hat og SuSe har allerede plukket og implementert utvalgte komponenter fra 2.6-kjernen inn i sine utgivelser, selv om dagens produkter fremdeles er bygget på Kernel 2.4 – lansert i januar 2001.

Likevel er det ikke forventet RedHat vil gå over til Kernel 2.6 før i 2005, skriver CNet News.

Annonse