Musikk på nettet (MP3)

Annonse


TONO-musikk bare for Windows

Musikk på nettet (MP3)Det har haglet med e-post til oss fra misfornøyde Mac- og Linux-brukere – og trolig også til TONO og selskapet som drifter nedlastingstjenesten Musikkonline.no, Phonophile.

Windows og atter Windows

For å få lastet ned musikken kreves nemlig Windows 98 eller nyere operativsystem fra Microsoft, Media Player 7.0 eller nyere MP3-avspiller og Internet Explorer 5.1 eller nyere.

Med andre ord: her kan du ikke komme med verken Linux eller Mac. Eller for den saks skyld en PC med Windows NT eller 95.

Musikkonline.no liker definitivt ikke Mac med Panther og Safari..

I tillegg kan filene (wma – ikke mp3) ikke brennes til CD, slik at du for eksempel ikke kan spille dem i bilen eller i en transportabel CD-spiller uten MP3-funksjon.

Annonse


Dårlig lyd

Lydkvaliteten er også under pari – en bitrate på 96 kbps er såpass dårlig at flere enn hifi-frikerne burde vri seg i smerte.

Som med så mye annet finnes det veier rundt, i form av programvare som konverterer DRM-beskyttet wma til ubeskyttet MP3, som dermed kan konverteres videre til CD-formatene cda/aiff. Men dette ønsker neppe Tono. Og dessuten blir lyden enda dårligere.

Gratistilbudet varer for øvrig fram til fredag.

Annonse