Detektiv Linux

Annonse


Nytt Linux-innbrudd

Detektiv Linux

Debian er en Linux-distribusjon på samme linje med Mandrake og SuSE, men er noe mer ukommersiell og beregnet på litt mer profesjonelle brukere. Forrige uke skal det ha vært innbrudd på selskapets servere, men ifølge en talsmann for Progeny Linux System skal man ha sluppet med skrekken.

Dette er det andre angrepet i løpet av kort tid på Linux-ressurser. Tidligere denne måneden prøvde noen å lure inn en trojaner i CVS (Current Version Systems)-databasen som brukes i arbeidet med Linux-kildekoden. Men også dette ble avverget (red.anm.).

Oppdaget raskt

– Heldigvis har open-source utviklere en tendens til å være veldig nøye med å signere filer med kryptert merke og ha flere sikkerhetskopier, sier Debians Ian Murdoch til eWeek.

Annonse


Angriperen skal ha fått kontroll over i alt fire ulike servere som inneholdt CVS, system for sporings av bugs, web-serveren og et sikkerhetssystem for kildekoden. Det er foreløpig ukjent hvem som sto bak angrepet og det kan være en meget omstendig prosess å spore opp vedkommende. Angrepet ble oppdaget og kartlagt innenfor en 24 timers periode slik at man fikk sperret inntrengeren ute av systemene.

Oppdatert 3.0

Debian la ut en liten melding om angrepet på sine nettsider . Samme dag lanserte man også en oppdatert versjon av Debian 3.0.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse