Need for Speed Undergroun

Annonse


Full guffe i fete råne-biler

Vi falt i sin tid pladask for Need For Speed: Hot Pursuit 2 på Playstation 2, og det er ikke uten grunn at forventningene til Underground har vært skyhøye.

Heldigvis innfrir Electronc Arts på de fleste punkter, simpelthen fordi de klarer å tilføre sjangeren såpass mye nytt, og samtidig holde på en drivende intenst og fartsfylt spillfølelse som få kan matche.

Adrenalin!

Mens Project Gotham Racing 2, et annet suverent racerspill i disse dager lanseres på Xbox , er et litt mer ned-på-jorda, semi-realitsisk bilspill tar NFSU simpelthen helt av!

Det går vannvittig fort, og selv om dette er et spill hvor du sjelden tar tommelfingeren fra gassknappen er det fremdeles en real utfordring å holde bilen på veibanen, kjøre slalom mellom motgående trafikk, og samtidig klare å tyde hvor krapp neste sving er – særlig når du nærmest er blendet av de overdrevne neon-skiltene og den nattlige flombelysningen som gir NFSU sitt grafiske særpreg.

Annonse


Å kjøre gjennom de trange Chinatown-gatene og byggefeltene i NFSU i 250 km/t føles nesten som å sitte bak spakene på en X-Wing på halsbrekkende ferd mot Death Star-kjernen!

Harry-faktoren

Selv om den utrolige grafikken og adrenalinrushet fra selve racingen i seg selv kan være verdt pengene, er det først og fremst muligheten for å skreddersy og modifisere bilene sine som gjør at NFSU umiddelbart får sin profilerte plass i spillhistorien.

Bilutvalget er nemlig ikke enormt, med kun et tyvetalls forskjellig kjøretøy tilgjengelig, men det er det du gjør med dem etter at de leveres fra fabrikken som teller. Og vi snakker ikke bare om sotete ruter og nye hjulkapsler – her er det om å gjøre å gi doningen sin den mest groteske råne-behandlingen du kan tenke deg, med et latterlig digert utvalg av logoer, karosserimodifikasjoner, spoilere og støtfangere, underhengende neonlys, frekke frontlys, og alt man forøvrig måtte regne med å finne i et spill som tydelig er inspirert av suksessfilmen The Fast and The Furious.

Slike kosmetiske modifikasjoner hjelper deg å oppnå folks oppmerksomhet under dine nattlige eskapader – alle racene i NFSU foregår nemlig om natten, når storbyens gater er sparsommelig trafikkert – og skape blæst rundt deg og din firhjulete venn. Etter hvert havner du kanskje også på forsidene til de store bilbladene, hvis du vet å bygge opp et godt nok rykte.

Midnattsracing er populære saker, og fansen stiller naturligvis villig opp.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Like viktig er det naturligvis å sørge for at utstyret holder koken også under panseret, og her gir en rimelig tradisjonell og grei spillprogresjon deg tilgang til stadig nye motoroppgraderinger, bremsesystemer, og annet mekanisk fiksfakseri etter hvert som du kjemper deg gjennom de totalt 111 forskjellige utfordringene i enspiller-modusen.

La oss bare legge til at blant disse 111 finner du naturligvis gaterace av den klassiske varianten (først i mål!), men også en unik dragrace-modus, hvor timing i giringa er alfa omega, såvel som egne speilglatte «drifting»-baner der det er om å gjøre å ta svingene på en mest mulig publikumsvennlig måte.

Need For Speed-gjengen har denne gang også adoptert det stadig mer populære konseptet med å gi ekstrapoeng for særdeles vågal kjøring, der du blant annet premieres ekstra for å nesten kollidere med andre biler.

Småplukk

Det er fullstendig mulig å finne ting å utsette på NFSU. For eksempel mangler det litt på variasjon i de forskjellige banene man får kjøre, ettersom samtlige er satt til det samme nattlige bymiljøet – spesielt hvis man sammenligner med mangfoldet i Hot Pursuit 2.

Samtidig blir jeg sittende og savne replay-muligheter. Normalt synes jeg ikke dette er en påkrevd funksjon, men i et bilspill med såpass mange spektakulære kræsjer og ville episoder som NFSU er det definitivt et savn! Men som trøst får du i det minste se de største hoppene og kræsjene i sakte film i det du gjennomfører dem.

Den ekstremt imponerende og stilistiske grafikken er dessuten tydeligvis litt mye for stakkars Playstation 2, som ikke klarer å levere stort mer enn 30 bilder i sekundet, og som unntaksvis hakker litt.

Men det får ikke hjelpe. Dette holder uansett i massevis til høyeste karakter, fordi det ligger nok heftige elementer her til å holde håndkontrolleren svett i månedsvis. Og spiller du deg lei på egenhånd er det jo alltids bare å koble konsollen din til nettet og utfordre verden…

Annonse