Annonse


Årets Xbox-racer!

Project Gotham Racing 2 følger opp fjorårets PGR, og leverer mer av den samme kjøregleden – men med oppdatert grafikk, bedre spillprogresjon, og tett integrasjon med Xbox Live.

Sydney-politiet har allerede bedt om å få spillet bannlyst fra det australske markedet, fordi de synes det ble vel mye råkjøring i en litt-for-realistisk virtuell versjon av byen.

Og det er jo ikke til å legge skjul på at dette dreier seg om råkjøring med all verdens lekre biler, i suverent realistiske digitale rekonstruksjoner av byer som Sydney, Stockholm, Moskva, Edinburgh, Barcelona, Hong Kong, og Chicago. Alt til forskjellige tider av døgnet, i alskens værforhold.

Full garasje

Bilene, spør du? Her kan det trygt sies at PGR 2 byr på noe for enhver smak. Etter hvert som du arbeider deg gjennom karrière-modusen, låser du stadig opp nye biltyper og modeller, fra ordinære sedan-typer og firhjulstrekkere til roadster-, sports-kabriolet og «superbil»-klassene.

Annonse


Utvikler Bizarre Creations har en drøss med merkelisenser å boltre seg med, fra Ford og MINI til Porsche, BMW og Ferrari, og har – i motsetning til andre populære bilspill som Gran Turismo– og Need For Speed-seriene – implementert skikkelig bulking! Riktignok er skaden på bilene kun kosmetisk, og går ikke utover kjøreegenskapene, men det ligger likefremt en viss tilfredsstillelse i å se at det faktisk vises når du virkelig har grisekjørt.

Dessuten – du kan når som helst ta deg en tur inn i den enorme virtuelle bilforhandleren i førsteperson, og titte på alle de forskjellige bilene som spillet har å by på. Lyst til å prøvekjøre en Aston Martin Vanquish eller den Lotusen der? Værsågod…

Sydney-politiet gir tommelen ned, vi gir tommelen opp.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Å vinne er ikke nok…

Men det dreier seg altså ikke bare om å kjøre bil fort. I PGR 2 er det også viktig å ta seg godt ut mens man vinner, og det velutviklete «Kudos»-systemet sørger for å gi deg rikelig med poeng og belønning (nye biler, etc…) for å kjøre tøft. Jo mer du skrenser sidelengs inn i svingene, utfører 360-manøvre og andre galskaper, eller kjører i lengre perioder uten å bumpe inni noe, jo bedre score vil du oppnå.

Og skulle du synes forrige utgave av spillet var en smule vanskelig, kan det være betryggende å vite at PGR 2 har hele fem forskjellige vanskelighetsgrader for hvert eneste løp og hver bidig utfordring, fra det latterlig enkle til det ekstremt utfordrende.

Topp på nett

Spillmodusene er mange, fra vanlige gaterace til kjeglekjøring og tids- eller farts-utfordringer. Det er selvfølgelig mulighet for å spille flere, enten på samme boks med split-skjerm eller ved å koble flere maskiner sammen via System Link.

Er du heldig innehaver av et Xbox Live-abonnement, vil du kunne glede deg over at PGR 2 benytter seg suverent av online-kapasitetene og Microsfots sentrale statistikk-system. Og ikke bare til multiplayer-racing.

Uansett hvilket race du ljører, vil du nemlig til enhver tid få vite hvordan du måler deg med andre spillere i verden, og se lange rankinglister over de beste resultatene. Ønsker du å kjøre mot nummer 1, eller kanskje ser gamertagen til en kompis på listen, kan du rett og slett velge å kjøre mot denne spillerens «ghost» (opptak av løpet).

Anbefales

PGR2 er et absolutt obligatorisk innkjøp for Xbox-eiere med et snev av bildilla – og et av årets desidert beste racingspill på tvers av konsollene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse