Nokia 6600

Annonse


Nokia 6600 er her

Det er delte meninger om designet på den nye Nokiatelefonen 6600, men vi nøler ikke med å slå fast at det i alle fall er det beste designet Nokia har hatt på noen Series 60-telefon til nå. 7650, 3650 og ikke minst N-Gage har et utseende og en ergonomi som bare en ekte Nokiot kan bli glad i, mens 6600 er langt mer tradisjonell.

Stor

Telefonen er mildest talt lubben, og etter åt Nokia har skjemt oss bort med flere slanke lekkerbiskener stusser vi litt over at 6600 må være så diger.

Etter å ha brukt telefonen litt må vi medgi at størrelsen ikke er noe problem. 6600 har myke og runde former, stor skjerm med utrolig klare farger og en navigasjonsknapp som gjør at vi enkelt kan manøvrere oss rundt i menyene.

Applikasjoner

Menysystemet er slik vi kjenner det på 3650, men det er kommet til en del nye applikasjoner. De fleste av disse er tredjepartsprogrammer som du må betale for å ha utbytte av. Opera er imidlertid på plass uten at det koster deg noe ekstra, og med sin unike renderingsteknologi gjør Opera det enkelt å lese vanlige HTML-sider fra Internett uten horisontal rulling.

Annonse


Kodak ombord

En annen nyhet er Kodak Picture Center Online, som lar deg opprette nettbaserte fotoalbum og bestille utskrifter av bildene på papir. Å opprette konto er gratis, mens du selvsagt må betale om du vil ha bildene skrevet ut på papir. Å laste opp bildene tar ikke lang tid, og når jobben er gjort kan du hente dem opp på en PC for nedlasting eller videresending. Da vi prøvde tjenesten virket ikke nedlastingen, men å videresende bildene som e-post gikk greit.

Fotoprogrammet er gratis og kan også lastes ned til andre Series 60-telefoner.

Bra kamera

Kameraet på 6600 tar gode bilder, i alle fall til mobiltelefon å være. Forvrengningen på bildene er liten, og bildet er ikke lenger så uskarpt i kantene som vi så på de første kameramobilene til Nokia. Oppløsningen er imidlertid fortsatt begrenset til 640×480 punkter, men du kan velge mellom to ulike komprimeringer («Normal» og «Høy»). I tillegg kan du ta opp video med lyd. Disse funksjonene finner du også på nyere utgaver av 3650.

Nokia samarbeider også med HP om en applikasjon som lar deg sende bilder, kalenderutskrifter eller andre data fra telefonen til Bluetooth-skrivere fra HP. Om det vil være kompatibelt også med andre Bluetooth-skrivere vet vi ikke, men ettersom telefonen støtter OBEX burde det ikke være noe problem.

Nyhetstjeneste fra CNN

CNN live er en applikasjon som skal la deg streame nyhetstickere til mobilen. Dette er en betaltjeneste du kan prøve gratis i 14 dager. Flere programmer kan du prøve ved å gå til mappen «Try&buy» i telefonens menyvindu.

Lettlært

Telefonen er enkel og grei i bruk, og batterikapasiteten er god. Funksjonene er lette å lære, og telefonen fungerer godt sammen med Nokias Bluetooth kulepenn. Dette er en penn som lar deg skrive MMS-meldinger med håndskrift.

Navigasjonsknappen på telefonen er litt stiv og glatt, noe som kan være irriterende om du er litt tørr på fingrene. Da må du klemme ganske hardt for å få knappen til å følge raske bevegelser, som når du spiller spill.

Temaer

Som vanlig satser Nokia på personalisering. Denne telefonen har selvsagt mulighet for innlegging av egne bakgrunnsbilder og ringetoner, så vel som en mulighet for å velge ulike gjennomgående temaer.

Telefonen leveres med MMC-minnekort på 32 MB. Det holder en stund om du bare skal lagre bilder og små applikasjoner, men skal du bruke telefonen som MP3-spiller bør du nok investere i et større kort.

Nokia 6600 annonseres nå for om lag 5.000 kroner uten abonnement.

Annonse