Gamecube konsoll

Annonse


IBM blir konsollkonge

Gamecube konsoll Tidligere i år kunngjorde Sony at de ville velge IBM i Playstation 3. Denne måneden sa Microsoft at IBM skulle produsere brikken som skal gi kraft til Xbox 2. Nå går også Nintendo for IBM-brikker.

IBM utviklet også brikken I GameCube, en PowerPC 400 seriebasert prosessor ved kodenavn «Gekko».

Nintendo jobber med etterfølgere bade til GameCube og GameBoy Advance, og det er ventet at en nærmere presentasjon av et nytt «hemmelig» produkt under E3 i mai.

Plattform

Utviklingsavtalene som er inngått mellom ATI og IBM har mye til felles med avtalene ATI og IBM har inngått med Microsoft, og det spekuleres nå i om Nintendos neste GameCube og Xbox 2 i realiteten vil være en og samme ting. Med felles plattform både i Microsofts Xbox 2 og Nintendos nye GameCube vil Sony møte tøff konkurranse for sin Playstation 3.

Lisens

Det spekuleres også i om den nye plattformen vil bli lisensiert ut slik at Microsoft og Nintendo kan tjene gode penger på programvaren, mens andre produsenter kan lage ny hardware, skriver the Register.

Annonse