Annonse


XBOX-TEST: Top Spin

Top Spin på Xbox legger lista for tennisspill, og legger den høyt.

Det meste stemmer her: grafikken er topp, animasjonene flyter som en drøm, og – viktigst av alt – kontrollsystemet er intuitivt og fleksibelt, med den rette balansen av «lett å lære, vanskelig å mestre».

Mange muligheter

I enspiller-modus er vanskelighetskurven god, og spillprogresjonen føles fornuftig.

Her er det om å gjøre å vinne mindre turneringer, sanke inn nok penger fra premier og sponsorer til å betale for målrettet undervisning i forehand, backhand, volley og serve, og samtidig klare å legge av noen grunker til designer-sportsklær og nye fjonge hårfrisyrer (tennis dreier seg tross alt like mye om stil som ballføring). Det er en rimelig smal sak å havne nede på Topp 20-lista, men en real utfordring å bli nummer én i verden.

Annonse


Samtidig er det mye spilleglede å finne på nett. Her kan du ta med din egenutviklete tennisspiller og teste dine ferdigheter i dueller, og måle vinnerstatistikker mot andre fra hele verden – enten via de ordinære Xbox Live-rankingene, eller på Microsofts XSNSports.

Som en velkommen bonus har du faktisk også muligheten til å spille fire stykker samtidig, siden Top Spin stiller med doubles-modus. Da kan du ha en venn på besøk, og så lenge han eller hun har med seg Xbox Live-kontoen sin på et minnekort kan dere begge to spille på samme maskin mot et annet par over nettet.

Top Spin stiller med 34 profesjonelle spillermodeller…men det mest gøyale er likevel å skape sin egen skreddersydde racketsvinger.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Serve’s up, dude

Det er fullstendig mulig å finne mangler her, hvis man ser godt etter. Rent musikalsk, for eksempel, er Top Spin ingen transcendental opplevelse, og mangelen på kommentatorer under kampene kan kanskje få de mest hardbarkete sportsidiotene til å rynke på nesen. Alt i alt er det likevel ikke til å komme unna at Top Spin er så sammensveiset og fullkomment som det må være lov å håpe på.

Jeg trodde forøvrig aldri jeg skulle bli bitt av tennis-basillen, og i hvert fall ikke at det måtte et Xbox-spill til…

(P.S. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har investert enormt mye mye tid i kritikerroste Virtua Tennis 2 på Playstation 2, men ved en noe overfladisk sammenligning er Top Spin min soleklare favoritt.)

Annonse