Sony GigaPocket

Annonse


Sony med video-«iPod»

Sony GigaPocketGigaPocket heter dingsen, som er ustyrt med en 3.5 tommers bakgrunnsbelyst TFT LCD-skjerm. Hele saken måler 12 x 8,4 x 2,8 cm og veier 300 gram. Med andre ord fullt mulig å ha i jakkelomma, om ikke i en trang jeanslomme.

Ikke DivX

GigaPocket støtter dessverre ikke det populære nedlastingsformatet DivX, men kan brukes med videoformatene MPEG-1, MPEG-2 AVI og WMV (Windows Media).

Den totale spilletiden er på maksimum 31 timer, forutsatt at enheten er koblet til strøm. Batterilevetiden er bare på fire timer. I tillegg er det i følge The Register lagt en begrensing på fire timer pr. fil som virker nokså uforståelig.

Under 5000

Av inn- og utganger finnes USB2 og TV ut. Et par stereo hodetelefoner følger med i prisen, som er satt til 50 000 japanske yen – om lag 3200 kroner. Med moms og norsk avanse skulle det bety et sted mellom 4500 og 5000 kroner her hjemme.

Annonse


Spilleren, ,som har modellbetegnelsen PCVA-HVP20, er en del av Sonys bærbare vaio PC-serie. Alle nye Vaio_maskiner levers nå med programvare som støtter GigaPocket.

Det er imidlertid usikkert når GigaPocket dukker opp i Norge. Den kommer først på det japanske markedet om en ukes tid.

Sony er ikke først ute med et slikt produkt. Archos har hatt sin Multimedia Jukebox ute i et års tid nå. Og den selges på det norske markedet for ca. 4000 kroner.

Annonse