Richard DeVaul minnebrill

Annonse


Husk bedre med minnebriller

Richard DeVaul minnebrillForskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har kommet opp med en fiffig og potensielt nyttig teknologi for å øke evnen til hukommelse hos mennesker.

En knøttliten skjerm på noen få kvadratmillimeter er montert på brillene, og koblet til et lite datasystem sydd inn i T-skjorten.

Basert på kalenderinformasjon og billeddatabaser i PDA-en blir så bilder flashet foran sysnfeltet til brukeren i korte øyeblikk på 1/180 sekund – nok til at man ubevisst legger merke til dem, og ifølge prosjektleder Richard DeVaul nok til å stimulere hukommelsen i riktig retning.

1.5 ganger bedre husk

– Jeg spurte 28 testsubjekter om de la merke til signalene, noe ingen av dem gjorde. Likefremt ble de i stand til å huske 1.5 ganger bedre, uten at de visste om jeg gjorde noe i det hele tatt, sier prosjektleder DeVaul til Wired News.

Annonse


Bildene som vises kan være alt fra en fotball for å minne om kveldens kamp, tekst fra kalenderen, eller til og med bruke ansiktsgjennkjenningsteknologi for å hjelpe deg huske navnet på personen som står foran deg.

Kan kommersialiseres

DeVaul sier at skjermene etter hvert kan integreres i kommersiele brilleglass, og muligens resultere i kommersielle produkter innen to år. Et sett minnebriller ville koste omtrent 2.100,- kroner.

Se ellersDeVauls hjemmesider, som beskriver prosjektet nærmere.

Annonse