Nokia batteri eksplosjon

Annonse


– Nokiabatterier er livsfarlige

Nokia batteri eksplosjon
(Ill.: The Inquirer)
De mest solgte mobiltelefonene fra Nokia som 3510, 3510i, 3310 og 3210 er alle solgt med eksplosjonsfarlige batterier, viser en belgisk forbrukertest, etter at flere mobiltelefonbrukere er kommet alvorlig til skade fordi mobiltelefonen plutselig har kortsluttet og eksplodert. Flere mobiltelefonbrukere er blitt alvorlig forbrent ved disse ulykkene, skriver den danske Forbruker Informationen i sitt nyhetsbrev.

Nokias ansvar

– Nokia er 100 prosent ansvarlig for, at deres mobiltelefoner ved flere anledninger har eksplodert. Nokia har ikke innbygget nødvendig sikring mot kortslutning i batteriene, noe alle andre mobiltelefonprodusenter gjør. Det forklarer hvorfor problemet ikke har rammet andre produsenter.

Det sier Frank Vanmaele fra den belgiske forbrukerorganisasjonen «Verbruikersunie/Association Belge des consommateurs», som nettopp har offentliggjort resultatet av en test av mobiltelefonbatterier.

– Nokia vet

– Nokia har hele tiden vært fult klar over, hva problemet består i, noe som er bevist ved at Nokia har bygget kortslutningssikringen inn i de nyeste produktene, mens de i mellomtiden fortsatt selger de farlige batteriene, sier Frank Vanmaele.

Annonse


Nokia bør saksøkes

– Samtidig har Nokia anklaget produsenter av u-originale batterier for å være skyld i problemet – produsenter som ikke har hatt noe med saken å gjøre, sier Vanmaele. Han mener det bør anlegges en internasjonal sak mot Nokia for bevisst at unnlatt å opplyse forbrukerne om eksplosjonsfaren ved bruk av deres batterier.

I en pressemelding fra Nokia tilbakevises påstandene som løgn.

Annonse