Nokia 7700

Annonse


Nokiatelefoner får IPv6

Nokia 7700Fordelen med IPv6 er at det fines et tilnærmet uendelig antall adresser å velge mellom, og at det derfor er mulig å gi både datamaskiner og dingser sine egne spesifikke adresser.

Alt på nett

Unike adresser er en forutsetning for at lommedata, mobiltelefoner, brødristere og alskens dingser skal kunne være koblet opp mot neste generasjons Internett.

Nokia har allerede tilbudt nettoperatørene å teste ut slike håndsett, skriver ZDNet. I løpet av det neste året vil det også komme i salg håndsett med både IPv4 (dagens standard) og IPv6.

Unødvendig?

IPv4 er i ferd med å gå tom for adresser, og særlig er dette et problem i Asia. Både NTT og Asia Netcom har derfor implementert den nye standarden i sine nett. I andre områder har etterspørselen etter IPv6 vært liten, og kritikere til IPv6 hevder det ikke vil være noe problem med IP-adresser utenfor Asia de neste 20 årene, om noen sinne.

Annonse


Ikke IP-telefoni

At Nokia telefoner får IPv6 betyr ikke det samme som at du vil kunne bruke dem til IP-telefoni i WiFi-soner. Det forutsetter at telefonen også får støtte for WiFi, noe Nokia så langt ikke har annonsert.

Å bruke telefonens innbygde modem til IP-telefoni er i teorien mulig også i dag, men dette er ikke hensiktsmessig på lave båndbredder med dyr dataoverføring.

Annonse