Longhorn bootlogo

Annonse


Ingen nettleser i Longhorn

Longhorn bootlogoDette skriver News.com i en grundig og velinformert artikkel om Microsofts nye operativsystem, som trolig kommer på markedet om ett og et halvt år.

Setter IE ut på byen

I følge nettstedet vil Internet Explorer fortsatt eksistere som selvstendig produkt, men uavhengig av Windows. I stedet vurderer Microsoft å sette utviklingen av nettlesere ut til et eksternt firma. Trolig for å optimalisere den også for andre plattformer en Windows.

Etter alt å dømme er dette Microsofts svar på forliket i den amerikanske antitrust-saken og den pågående, tilsvarende saken i EU. Både amerikanske og europeiske myndigheter ønsker at Microsoft skal skille operativsystem fra nettleser, nettprat-klient og medieavspiller (Windows Media).

Verre for konkurrenter

Nå kan de få det som de vil, i navnet om ikke i gavnet. Alle funksjonene som de ovennevnte applikasjonene nå tar seg av, vil bli fullt integrert i operativsystemet. Dermed vil ale som kjøper Longhorn føle at de har alt de trenger.

Rent teknisk og juridisk vil da Microsoft ha ryggen fri, mens konkurrentene som USA og EU ønsker å beskytte trolig vil føle at de har gått fra vondt til verre…

Annonse