virus orm lite bilde

Annonse


Seksuelt overførbart datavirus

virus orm lite bildeDen infiserte e-posten kommer under ulike navn og med ulike subjektbeskrivelser. Felles er at de har meldinger som «Real outtakes from Sex in the City!! Adult content!!! Use with parental advisory =)».

Liten skade

Dersom du åpner meldingen vil ormen forsøke å formere seg i det skjulte via åpne nyhetsgrupper. Ormen vil også videresende seg selv hver gang du sender en e-post.

De to variantene av ormen skal ikke spre seg særlig fort, og de regnes heller ikke som særlig skadelige. Som vanlig er det Windowsbrukere som rammes, mens den ikke har mulighet for å spre seg på Mac, Linux, OS/2 eller Unix-maskiner.

Sikker hex

Antivirusselskapet Sophos sier PC-brukere må praktisere «sikker hex», hvilket betyr at man følger retningslinjene for alminnelig datasikkerhet og er varsomme med alle vedlegg som kommer i slike masseutsendelser.

Å bruke stjerner som lokkemat for å få uvitende til å åpne e-postvedlegg er på ingen måte nytt. Fra før av har Anna Kournikova, Britney Spears, Avril Lavigne, Jennifer Lopez og Kylie Minogue vært blant de mer populære i så henseende.

Annonse