bluetooth fyrstikk

Annonse


Bluetooth-«SMS» tar av

bluetooth fyrstikkSåkalt «bluejacking» blitt et fenomen på Londons t-banenett. Om du oppdager en medpassasjer med Bluetooth-telefon, kan du sende henne eller ham en melding – eller i prinsippet overføre en hvilken som helst fil.

Fenomenet skal første gang ha blitt omtalt på det norske Sony Ericsson-forumet Esato.com.

Sjekketriks?

Forutsetningen er at mottakerne har satt opp telefonen sin til automatisk å bli oppdaget av andre Bluetooth-enheter. Som standard er denne funksjonen av.

Bluetooths rekkevidde er som kjent bare 10 meter, så «offeret» må nødvendigvis befinne seg på samme tog (eller til og med samme vogn?) som «gjerningsmannen».

Annonse


Tilsynelatende uskyldig moro, og kanskje et godt sjekketriks? Uansett er det lett å verge seg mot det med et par tastetrykk.

Oppskriften

Her er oppskriften:Skru på Bluetooth i telefonen dinSette Bluetooth-innstillingene på «gjenkjennbar» (discoverable)Opprett en ny kontakt i adresseboka og skriv meldingen i Fornavn-feltetVelg å sende denne kontakten via BluetoothTelefonen søker nå etter oppdagbare telefonerVelg deg ut et «offer» fra telefonene som kommer opp i displayet og send kontakten til denne.
(Kilde: BBC)

Annonse