Linux død

Annonse


Red Hat sløyfer desktop

Linux dødRed Hat har besluttet å ikke lenger støtte desktop-versjonen av sin Linux-variant. I stedet vil de konsentrere seg om servermarkedet, der Linux veier tungt.

RHL 7 og 8 kuttes ut

Det er ikke mange Linux-brukere å se på norske kontorer. Desto flere er det på serverrommet, der åpen kildekode har bukta og begge endene på flere områder. Spesielt er Linux sterk på webserver-løsninger.

Dette har Red Hat, som er verdens største Linux-distributør, nå tatt konsekvensen av. I følge The Inquirer kutter de nå ut brukerstøtte og oppdateringer for RHL (Red Hat Linux)-versjonene 7.1-7.3 og 8 fra nyttår av.

Støtten for Red Hat 9 opphører i april neste år. Etter dette vil Red Hat ikke lenger være noen aktør på enbruker-markedet for Linux.

Annonse


IBM-samarbeid årsak

Det skal være det tette samarbeidet med IBM som har fått Red Hat til å gå til dette drastiske skrittet. IBM satser utelukkende på bedriftsmarkedet med sine Linux-løsninger.

Nyheten blir trolig mottatt med glede hos Red Hats konkurrenter, som fremdeles tror på Linux som erstatning for Windows på den vanlige PC-en.

Som utallige av våre lesere har gjort oppmerksom på: Red Hat på desktop lever videre i prosjektet fedora.redhat.com.

Annonse