Annonse


Ny nett-dissident tatt

Tirsdag var Du Daobin på vei hjem fra jobb som i byen Yincheng. Ett eller annet sted mellom arbeidsplassen og hjemmet ble han passet opp av to sivilkledde politimenn.

Seinere har kona hans, Xia Chunrong, ikke hørt fra ham. Derimot har hun hørt fa politiet, som to dager etter viste henne arrestordren. Den 33 år gamle sykepleieren er nå redd for hva som skal skje med parets 12 år gamle sønn om hun også blir arrestert.

Kritiske essays

Daobin har skrevet en rekke kritiske essays mot lokalstyret i Hubei-provinsen, der han selv sitter som medlem av en offentlig oppnevnt kommisjon for helsereformer. Essayene har effektivt blitt luket ut fra kinesiske nettservere, men har likevel fått stor utbredelse via portaler i utlandet.

En av disse portalene, Clearwisdom.com, har tilknytning til den i Kina forbudte og forfulgte religiøse sekten Falun Gong.

Annonse


Støtte til student

I tillegg har Daobin skrevet under på et opprop til støtte for Liu Di, en kvinnelig psykologistudent som for to år siden ble fengslet for å ha publisert sine meninger på nettet.

Både Amnesty International og organisasjonen Journalister uten grenser har nå satt i gang arbeid for å få Daobin løslatt. I følge Amnesty sitter nå rundt 40 såkalte «nett-dissidenter» fengslet i Kina.

Annonse