Musikk på nettet (MP3)

Annonse


MIT stopper musikken

Musikk på nettet (MP3)MIT (Massachusetts Institute Of Technology) utenfor Boston har hatt en finger med i det meste av IT-utvikling de siste 30 åra. Som svar på fildelingsfarsotten tenkte de at de skulle utvikle en ny form for nettradio, kalt LAMS (Library Access to Music System).

I følge New York Times (krever innlogging) gikk det bare timer etter lanseringen i begynnelsen av forrige uke før plateselskapet Universal meldte seg. MIT hadde ikke de nødvendige tillatelser til å kringkaste deres musikk, hevdet de.

Motstridende informasjon

MIT hadde på sin side kjøpt musikkbiblioteket av leverandøren Loudeye, som garanterte at lisensene var i orden.

Loudeye hevder nå at MIT hadde misforstått vilkårene, og at kjøpet av databasen ikke ga dem rett til å offentliggjøre musikken. Dette står i skarp kontrast til en pressemelding som selskapet offentliggjorde ved lanseringen av LAMS. Der sto det at «Loudeye er det eneste selskapet i landet med alle rettigheter og tillatelser i orde til å levere en slik tjeneste.».

Annonse


Kompliserte irrganger

Pressemeldingen er senere tatt vekk fra Loudeyes nettsted. Og MIT har fjernet sin musikktjeneste, i påvente av en avklaring.

En ekspert på Internett-lovgivning ved Harvard-universitetet, Jonathan Zittrain, sier lakonisk til New York Times at opphavrettens irrganger nå er så kompliserte at selv ikke store selskaper forstår noe særlig.

For egen del vil vi legge til: Hvordan skal de da kunne forlange at vi andre skal forstå?

Annonse