Blogger

Annonse


Internett fylles med skrot

BloggerDet er mange grunner til at Internett fylles opp med skrot. Politiske kampanjer kommer og går, det samme gjør ulike arrangementer og begivenheter. Fremdeles finnes det nettsteder der du oppfordres til å ta pengene dine ut av banken, i tilfelle alt går galt ved inngangen til år 2000.

Blogger

Også farsotten med dagbøker på Internett, såkalte blogger, er i ferd med å dø ut. En undersøkelse av 3.634 blogger viser at to tredeler ikke har vært oppdatert på to måneder, mens hver fjerde ikke har vært oppdatert siden dagen da bloggen ble opprettet.

Historie

Det finnes også enkelte, som Alan Porter og Anand Ranganathan, som er villige til å betale 140 dollar i året for å opprettholde utdaterte nettsteder av historiske grunner. Porter og Ranganathan laget nettsiden Votexhange2000.com der velgere i en stat kunne selge sin stemme i presidentvalget i 2000 til en person i en annen stat. Men utviklingen innhenter også de teknologiske klenodiene. Deler av nettsiden virker ikke i nyere nettlesere.

Men den vanligste årsaken til at nettet fylles med søppel er rett og slett likegyldighet. Når webmaster ikke lenger har tid til, eller gidder, å oppdatere et nettsted blir det bare sjeldent slettet. I alle fall om nettstedet ligger på en server der eieren slipper å betale for losji.

Men ikke alle er enige i at slike døde nettsider må bort. Professor i kommunikasjon, Steve Jones ved universitetet i Illinois, sier det er vanligere at folk klager på at nettsteder plutselig forsvinner uten å etterlate seg spor, enn at de ligger der og fyller opp nettet, skriver AP.

Annonse