Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: SSX3

SSX 3 er tilbake, og gjett om det rocker! Du trenger ikke være snowboard-freak for å digge dette.

SSX fra EA Sports Big har vært snowboard-kongen på tvers av alle plattformer siden lanseringen av Playstation 2 og det første spillet for snart tre år siden. Oppfølgeren SSX Tricky kom julen 2001, og leverte mer vill utforkjøring, luftige svev, og banebrytende triksing.

I SSX 3 tas det hele bokstavelig talt til nye høyder.

Fjellets hersker!

Denne gang får du rett og slett ett eneste gigantisk fjell å boltre deg på. Spillområdet er simpelthen gigantisk, usannsynlig variert, og har et imponerende utvalg av forskjellige race-, freestyle- , hopp- og pipe-utfordringer å by på.

Det er lagt betydelig vekt på geografien, og når du først starter spillet får du bare tilgang til én av fjellets tre topper. Allerede her er muligheten mange, enten du vil kjøre fritt rundt og sanke poeng eller konkurrere i hektiske utforløp, og etter å ha oppfylt et visst antall mål vil du få adgang til neste fjelltopp – der flere utfordringer venter.

Du kan selv bestemme veivalget på ferd ned fjellsiden, som er med på å gjøre spillopplevelsen veldig fri og åpen – selv om det hele fortsatt er strukturert og gir en logisk progresjon gjennom forskjellige spillmodus og vanskelighetsgrader.

Super-Über

Grafikken har fått en seriøs oppussing, og fabelaktige animasjoner går hånd i hånd med et variert og til tider slående nydelig fjellandskap.

Nå kan du også utføre Übertriks mens du grinder!

KLIKK HER FOR FLERE SKJERMBILDER

SSX byr naturligvis på et nytt arsenal med triks, inkludert nye absurde Über-varianter, handplants, samt såkalt «board press», som utføres med den høyre analogstikka. Skiftende værforhold er også del av pakka nå. Ikke noe som en kraftig snøstorm for å gjøre ferden ned fjellsida et par hakk mer utfordrende, og ikke minst lokale snøskred og isflak som går i oppløsning under deg…

Nytt av året er også muligheten for å oppgradere og utstyre kjøreren din, med alt fra ny topplue og frisyrer til jakker, tøffere brett, og solbriller. Spillernes egenskaper, som balanse og hastighet må også kjøpes opp på samme måte.

Ikke gå glipp av dette!

Musikken, kameraføringen, og den overdrevne hippe holdningen er veldig effektive til å sette den rette «eXtreme-stemningen». Det er faktisk nesten like digg å være tilskuer her som å spille selv, såfremt du liker MTV-aktig sci-fi snowboard-sirkus (hvem gjør ikke det??).

Joda, jeg kjenner folk som ikke liker SSX simpelthen fordi det er for vilt urealistisk. Dem om det. De henvises i stedet til Amped 2 på Xbox (som forøvrig også lover meget bra).

Skjermbbilder fra ekstrem-snowboardspillet SSX 3.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

SSX 3 overbeviser både i presentasjon og innhold, og er samtidig variert, utfordrende, med så og si uendelig gjenspillingspotensiale. Med andre ord et på alle måter soleklart og ubestridelig toppspill!

Glemte jeg å nevne at du også kan utfordre andre spillere til dueller online (kun på Playstation 2-utgaven av spillet)?

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt